UMAMINEN TYRNIOHRATTO

Raikas tyrniohratto on meidän versiomme perinteisestä risotosta. Ohraton täyteläisen maun salaisuus on Umami Meatless Bouillon -liememme.

 

4 annosta

AINEKSET:

Kurpitsapyree:
½ myskikurpitsa
1 dl Meatless Umami Bouillon
2 dl kasvipohjainen ruokakerma oman maun mukaan

Umami karamellisoitu sipuli:
½ kpl keskikokoinen sipuli
1 rkl sokeria
3 rkl Meatless Umami Bouillon

Ohratto:
1l vettä
4 dl ruokaohraa
½ dl Meatless Umami Bouillon

Lisäksi tarvitset:
3 g kuivattuja tatteja
2 dl vettä
½ sipulia
1 kynsi valkosipulia
½ dl Meatless Umami Bouilllon
2 rkl tyrnimehua

 

1) Laita kuivatut tatit kylmään veteen likoamaan ja lämmitä uuni 120 asteeseen.

2) Kuori kurpitsa ja poista siemenet, jonka jälkeen leikkaa noin kahden sentin viipaleiksi.

3) Anna kurpitsaviipaleiden olla bouillonissa noin 5 minuuttia. Laita kurpitsat liemineen uunipellille. Paista 120 asteessa noin tunti.

4) Kiehauta kattilassa 1 l vettä, kaada siihen ruokaohra ja ½ dl bouillonia. Keitä noin 25 minuuttia, kunnes kypsää. Lisää tarvittaessa vettä, jos nestettä on haihtunut kattilasta.

5) Kun ohratto kiehuu, hienonna kokonainen sipuli, ja jaa kahteen astiaan.

6) Ripottele 1 rkl sokeria paistinpannuun ja sulata kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää sipuli ja kuullota. Kaada päälle 3 rkl bouillonia ja paista kunnes neste haihtuu ja saa karamellisoidun värin. Nosta pois liedeltä ja jäähdytä erillisessä astiassa.

7) Hienonna valkosipuli ja tatit (säästä liotusliemi). Kuullota valkosipulit laakeassa kattilassa tai paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää sipulit ja tatit ja paista hetki. Kaada ½ dl bouillonia ja tatin liotusliemi. Lisää keitettyä ohraa, tyrnimehua ja sekoita tasaiseksi. Lisää bouillonia ja tyrnimehua tarvittaessa.

8) Aja kurpitsat tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella kasvipohjaisen ruokakerman kanssa.

9) Kokoa annos laittamalla pohjalle kurpitsapyrettä, lisää päälle ohrattoa ja viimeistele karamellisoidulla sipulilla. Koristele halutessasi ruohosipulilla.

 

IN ENGLISH:

4 portions

INGREDIENTS:

Pumpkin puree:

½ musk gourd

1 dl Meatless Umami Bouillon

2 dl vegetable-based cream to taste

Umami caramelized onion:

½ medium onion

1 tablespoon of sugar

3 tablespoons Meatless Umami Bouillon

Barley:

1l water

4 dl barley

½ dl Meatless Umami Bouillon

You will also need:

3 g dried boletes (mushrooms)

2 dl water

½ onion

1 clove of garlic

½ dl Meatless Umami Bouilllon

2 tbsp sea buckthorn juice

1) Put the dried boletes in cold water to soak and heat the oven to 120°C.

2) Peel the pumpkin and remove the seeds, then cut into slices of about 2 cm.

3) Leave the pumpkin slices in the bouillon for about 5 minutes. Place the pumpkins on a baking tray. Bake at 120°C for about an hour.

4) Bring 1 l of water to a boil in a saucepan, pour in the barley and ½ dl of the bouillon. Boil for about 25 minutes, until tender. Add more water if necessary if the liquid has evaporated from the pan.

5) While the barley stew is boiling, chop a whole onion and divide into two bowls.

6) Sprinkle 1 tablespoon of sugar into a frying pan and melt until the sugar is golden brown. Add the onion and sauté. Pour over 3 tablespoons of the bouillon and fry until the liquid evaporates and takes on a caramelized color. Remove from the heat and cool in a separate container.

7) Finely chop the garlic and boletes (save the soaking broth). Sauté the garlic in a shallow pan or frying pan over low heat. Add the onions and boletes and fry for a minute. Pour in ½ dl bouillon and the soaking broth of the boletes. Add the cooked barley, sea buckthorn juice and stir until smooth. Add more bouillon and sea buckthorn juice if necessary.

8) Using a blender or immersion blender, blend the pumpkin with the vegetable stock until smooth.

9) Assemble the dish by placing pumpkin puree on the bottom, top with barley and finish with caramelized onions. Garnish with chives if desired.

Tiesitkö?

Umami-tuotteet saat nopeasti kotiin omasta verkkokaupastamme

Nappaa kotikokin umamituotteet ostoskoriin täältä.

Kauppaan
Umami Fishless Sauce -resepti
Kuningasosterivinokaspasta

Kuningasosterivinokas on maukas sieni, josta syntyy suussasulava pasta nopeasti pannulla. Umami Fishless Sauce viimeistelee maukkaan suosikkipastan.